Články

9. 8. 2023
Elektromobily historicky poprvé před naftovými motory
Elektromobily na výsluní: historicky poprvé překonaly podíl naftových motorů
Celý článek
9. 8. 2023
Teslou do Chorvatska na tři zastávky
Čerstvou zpověď redaktora a "testovacího řidiče" ve spolupráci s Arvalem přivezl Martin Hlaváček i s rodinou
Celý článek
3. 5. 2023
Jsou elektromobily opravdu šetrnější k životnímu prostředí?
Ekologická stopa bateriových elektromobilů a její porovnání s konvenčními vozy je častým a vášnivým tématem diskuzí mezi zastánci a odpůrci elektropohonu.
Celý článek
22. 2. 2023
Prodej elektromobilů loni v Česku narostl o 47 procent
Prodej elektromobilů narostl v Česku o 47 procent na 3 895 nově registrovaných elektroaut. V celé EU se v loňském roce prodalo o čtvrtinu čistě bateriově poháněných elektromobilů více než v roce 2021, celkem 1 123 778. Vyplývá to z aktuálních dat zveřejněných Evropskou asociací výrobců automobilů (ACEA).
Celý článek
2. 1. 2023
Proč si firmy pořizují elektromobily?
Již déle než rok registrujeme v Arval CZ zvýšený zájem našich klientů o téma elektromobility. Od poněkud nesmělých prvních diskuzí a sondování informací, co tato oblast vlastně obnáší, jsme se postupně dostali k organizaci zatím dvou ročníků Arval Electromobility Day.
Celý článek
4. 8. 2022
Novinky u Arval EV karty pro veřejné nabíjení
V loňském roce představená a u našich klientů čím dál oblíbenější Arval EV karta pro dobíjení v síti veřejné dobíjecí infrastruktury prošla v nedávné minulosti několika zásadními změnami
Celý článek
3. 8. 2022
S Arval EV kartou dobijete nově i při cestě k moři
Na jaře letošního roku jsme představovali novou vizuální podobu naší Arval EV karty pro dobíjení elektrických vozidel. A spolu s tím i rozšíření její akceptace do sousedních zemí (Německo, Rakousko, Polsko a Slovensko). Nyní můžeme přidat na seznam států, kde lze kartu využít, další typicky prázdninové destinace.
Celý článek
24. 5. 2022
Druhý Arval Electromobility Day je za námi
Již podruhé pozval Arval CZ své klienty, partnery a vybrané novináře na celodenní akci zasvěcenou elektrickým vozidlům a elektrokolům. Hlavním účelem setkání byla možnost vyzkoušet si připravené elektromobily a elektrická kola, účastníci se dozvěděli bližší informace o konceptu Arval 360° EV mobility a mohli si zasoutěžit při jízdě zručnosti a závodě ve virtuální realitě.
Celý článek
13. 5. 2022
ARVAL představuje 360° EV mobilitu
Společnost Arval, jako přední leasingová společnost působící v 29 zemích světa, podporuje elektromobilitu a věří v její zásadně větší budoucí rozšíření ve všech regionech, ve kterých působí. Pojmem 360° EV mobilita označuje veškeré aktivity související s elektromobilitou. Rádi bychom vám nyní blíže představili, které jsou to konkrétně.
Celý článek
25. 4. 2022
Nové značky elektromobilů přichází na trh
Rostoucí zájem o elektrické vozy láká ke vstupu do tohoto segmentu trhu nové hráče. Vyrobit elektromobil je totiž vzhledem k absenci řady komponent, které jsou nezbytné u vozů se spalovacím motorem, výrazně jednodušší.
Celý článek