Vybíráme elektromobil

23. 3. 2022
Elektromobil za cenu auta se spalovacím motorem
S narůstajícím zájmem o elektromobilitu proniká tento typ pohonu i do vozového parku naší společnosti. Arval přichází se speciální nabídkou pro naše klienty vypůjčit si elektrické vozidlo za výhodných podmínek.
Celý článek
1. 7. 2021
Nejočekávanější nové modely elektromobilů v roce 2021
V letošním roce budeme svědky další ofenzívy nových modelů bateriových elektromobilů. Svůj první elektromobil postavený od počátku na specificky určené platformě začne prodávat nejpopulárnější tuzemská automobilka Škoda. Většímu rozšíření elektrického pohonu pomohou atraktivnější parametry nových modelů – vyšší kapacita baterie a tím i dojezd vozu, rychlejší dobíjení a inovativní prvky výbavy.
Celý článek
30. 6. 2021
Registrace nových osobních vozidel v čr a evropě v roce 2020
Historický pokles registrací nových osobních vozidel ve všech sledovaných zemích (v průměru o 24%) provázený současně vysokým nárůstem podílu elektrifikovaných vozidel. V ČR bylo registrováno meziročně o 19% méně osobních aut, bateriové elektromobily však rostly o 431%. Oživení v roce 2021 ohrožuje pokračující pandemie a akutní nedostatek polovodičů.
Celý článek
5. 6. 2021
Technický koutek
Vyznáte se v jednotlivých pojmech souvisejících s hybridními a elektrifikovanými vozidly? Víte, v jakých jednotkách se udává velikost baterie či nabíjecí výkon? Umíte stručně popsat, jak funguje elektromotor a jaké jsou rozdíly mezi ním a spalovacím motorem? Pokud nikoliv, je tu právě sekce „Technický koutek“.
Celý článek
13. 5. 2021
Vybíráme elektromobil
Elektrifikace firemních vozových parků, tedy implementace plug-in hybridních a čistě elektrických vozidel, se stala v poslední době jedním z nejdiskutovanějších témat. Některé firmy již se zaváděním začaly, další se přidají v následujících měsících a letech.
Celý článek